AQUAREL

&schets

Cursussen

CERULEUM

AQUARELCURSUS

 

Wil je kennismaken met het fascinerende aquarelleren?

 

Aquarel is een heerlijk ontspannende bezigheid: Het heeft iets rustgevends om te zien hoe het penseel over het papier glijdt. Hoe de verf nog even naglanst voordat het in het papier trekt. Het is heerlijk alleen even met kleur bezig te zijn.

 

Vier keer per jaar is er de mogelijkheid om met deze prachtige schilderstechniek kennis te maken. Tijdens een ochtend- of middagcursus leer je de basistechnieken van het aquarelleren, leer je alles over mengen en maak je bovenal prachtige aquarellen.
De cursus is voor iedereen geschikt, je hoeft niet te kunnen tekenen, daar wordt tijdens de cursus ruim de aandacht aan besteed.
De cursus vindt op dinsdag plaats in Opende/Surhuisterveen, op woensdag in Dokkum, op vrijdag in Leeuwarden.

Voor ervaren aquarellisten is het mogelijk om een verdiepingscursus te volgen in Portret Schilderen. Tijdens de lessen wordt er ingegaan op de verschillende aspecten van het portrettekenen, zoals anatomische regels en portret tekenen naar model.

 

De cursus bestaat uit acht lessen

De cursus kost 185 euro incl. koffie en thee. excl materialen.

 

 

TEKENCURSUS

 

In deze cursus komen de basistechnieken van het tekenen aan bod en wordt de fantasie geprikkeld!  Er wordt weinig gebruik gemaakt van getekende voorbeelden: wat er op papier ontstaat is uniek en echt van eigen hand.

De cursus start bij voldoende deelname in Dokkum of Leeuwarden.

 

De cursus bestaat uit vier lessen.

De cursus kost 95 euro incl. koffie en thee, excl materialen.

 

ART JOURNAL

 

In deze lessen wordt naast aquarel gebruik gemaakt van mixed media en vele verschillende technieken. Een supergevarieerde cursus voor een boost aan inspiratie.

 

De cursus bestaat uit acht lessen.

De cursus kost 185 euro incl. koffie en thee, excl. materialen.

 

URBAN SKETCHING

liwwarder expeditie

 

Tijdens een expeditie wandelen we naar mooie plekken in Leeuwarden. Op deze bijzondere plekken gaan we aan de gang met korte urban sketches. Elke stop duurt ongeveer 20-30 minuten. Dit kortere tijdsbestek dwingt je om spontane tekeningen te maken van gebouwen, straatgezichten of opvallende objecten. Details vallen weg en je richt je op de essentie!

We gaan aan gang met pen en aquarel.

Tijdens de wandeling kun je gebruik maken van je eigen materialen of van de aanwezige materialen.

 

Kosten: €35,00 incl. koffie en/of thee excl. materialen

Datum: data volgen!

Minimale deelname per expeditie is 6 personen. Bij onvoelde deelname kan een groep doorgeschoven worden naar een andere datum!

 

 

WORKSHOP HET WAD

 

Tijdens deze workshop strijken we neer op de dijk bij Peassens Moddergat. Gedurende de workshop zie je de kleuren van het wad veranderen. Het is zo bijzonder om op dit plekje 2,5 uur te zitten en te schilderen. Zorg voor voldoende papier, want het scala aan blauwen die je ziet komen en gaan is ongelooflijk, dat wil je keer op keer vastleggen!

 

Kosten: €35,00 incl. koffie en/of thee excl. materialen

Datum: data volgen

Tijd: 10:00 - 12:30. Minimale deelname is 6 personen.